22-08-06

Een glimlach

 

Een oprechte glimlach ontstaat,

als het hart en de mond samenwerken.

Gepost door m@ri@n in psp creaties

21-08-06

Er komt geen kat.

Onderzoek wijst uit:

Belgen werken het hardst op maandag.

Kappers:

"Daarom zijn wij die dag gesloten, want er zou toch geen kat komen!"

Gepost door m@ri@n in grappig

20-08-06

Een boontje voor jou!

Benieuwd hoe de wortels van een plant groeien?

Gewoonlijk gebeurt dat in de grond en kan je het dus niet zien, maar met dit proefje kan je de wortels met eigen ogen zien groeien.

Werkwijze:

Laat een bruine boon een nacht weken in water. Rol een paar blaadjes keukenrol op, maak ze vochtig en stop ze in een glazen bokaal. Plaats de boon tussen het vochtige papier en de wand van de bokaal en sluit die af. Maak wel een paar gaatjes in het deksel. Zet de bokaal op een warme plek. Je zal zien dat de boon vrij snel (na een paar dagen) begint te kiemen. Er komen worteltjes te voorschijn en daarna zie je een scheutje met kiemblaadjes verschijnen. Als je het experiment verder wil zetten, kan je de boon na een week voorzichtig in een potje met vochtige aarde planten. Zet een lange stok in het potje waar langs de boon kan klimmen en geef ze aan iemand die je graag ziet met een kaartje erbij:            

"Ik heb een boontje voor jou"

 

Gepost door m@ri@n in Cadeau tip

19-08-06

Voor mijn blogmaatje

 

Gepost door m@ri@n in psp creaties

15-08-06

Bladapplicatie op ballen

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

 

·        Isomoballen of oude oasisballen liefst verschillende maten

·        Viburnumbladeren (we gebruiken de grijze kant)

·        Etalage spelden

·        Groene sierdraad (dunne)

·        Parelspelden

·        Oude nylonkous

 

 

Werkwijze:

 

1.      Snij de steeltjes gelijk af met de rand van het blad. Leg een blad met de grijze kant op de isomobal en steek vast met de etalagespelden. Het volgende blad dwars over het eerste blad leggen en éénmaal met de punt van het blad en de volgende keer met het bladaanzet. Steek de bladeren steeds vast met de etalage spelden. Er mag van de bal niets meer te zien zijn.

2.      Je zal zien dat de bladeren nog welvig zijn maar dit is niet erg, dit komt later wel goed. Mocht dit te moeilijk zijn, snij dan de blaadjes in stukje en leg deze op de bal en steek vast met spelden

3.      Maak de sierdraad vast om de bal en rol steeds in verschillende richtingen zodat de opwellende bladrandjes eronder blijven. Tussendoor draai je de draad eens rond de etalagespelden.

4.      Steek nu de bal in een oude nylonkous en laat die een ganse nacht erinzitten, je zal zien dat de blaadjes ’s morgens mooi plat aanliggen.

5.      Versier de ballen met de parelspelden.

 

Indien je verschillende maten van ballen neemt heb je een mooi stilleven. Je kan ze gewoon op tafel leggen, op een schaal of op een spiegel, op een groot klimopblad, de keuze is aan U.

 

Het is nu aan U om aan de slag te gaan, veel succes.

 

TIP:

 

Indien je een bladapplicatie maakt steek deze dan altijd in een nylonkous om de blaadjes mooi te laten aanliggen. Of wikkel het werk in een vochtig rekverband en laat dit ook een ganse nacht liggen.

Heb je een vlak werk leg er dan een folie op een een zware steen.

 

Theresa,

Gepost door m@ri@n in creatief met Theresa

07-08-06

Vakantiegroet!

Nog één dagje verlof en de vakantie zit er weer op.

Afgelopen zaterdag was het Peer swingt en dacht ik er aan dat het al weer drie jaar geleden was dat ik begon te bloggen.

In het begin was ik heel fanatiek bezig, nu is het bloggen wel wat afgenomen, maar ik doe het nog steeds graag. In mijn vrije tijd doe ik ook graag leuke dingen maken achter de computer, dus wordt er al eens minder aandacht besteed aan de blog.

 

Ik heb weer veel foto’s genomen in de vakantie, de foto’s van zandsculpturen worden een deze dagen op de blog geplaatst, alsook ons bezoek aan de Japanse tuin in Hasselt.

Ik moet tussendoor wel nog de tijd vinden om dit te beschrijven en te plaatsen op de blog.

En welke kunsten ik gemaakt tijdens een fietstochtje, zoals op toegevoegde foto, ik kom het allemaal vertellen.

 

Tijd genoeg, maar er zijn zoveel leuke dingen om te doen, dat vrije tijd ook beperkt wordt.

Maar dat geeft niet, als we tijd van leven krijgen dan komt dat allemaal wel in de sjakos.

 

Bedankt lieve mensen voor jullie bezoek en tot een van deze dagen.

 

Groetjes van Marian.

Gepost door m@ri@n in blogpraatjes

29-07-06

Vakantie!

We hebben nu al 10 dagen vakantie in eigen land.
De zon die alle dagen schijnt, ook al is het te warm, geeft daarbij nog eens een extra vakantiesfeer.

Het is heerlijk, om 's morgens niet te weten wat we vandaag gaan doen.
De verrassingen die dan komen zijn des te leuker.
Zoals vorige week een overwachte tocht over het water in een bootje.
Onze vakantie was fantastisch ingezet en we zitten nog steeds in die heerlijke vakantiesfeer.

Afgelopen woensdag met de nacht van Peer, hadden we leuke mensen op bezoek, vandaar dat ik geen tijd had om een wielerverslag op de blog te plaatsen, deze dag was omgevlogen en bij het afscheid van ons bezoek, zong Sergio nog een slaapliedje;-)

Donderdagmiddag zijn we naar het zandsculpturenfestival in Lommel gaan kijken. Prachtig om te zien. Echt kunstwerk. Heb er foto's genomen, die ik in de volgende blog ga plaatsen, maar moet ze eerst nog verkleinen, want anders kunnen ze niet in de post.

En gisteren zijn we eens in het buitenland geweest, naar Nederland.
Daar was het even warm als hier. En toen we tegen de avond naar huis reden zaten we in een spontane carwash. Gemakkelijk toch....onze auto ging meteen proper de garage in;-)

Ze hadden in het midden van de week al eens regen voorspelt, maar het bleef hier droog. Donderdag regende het een beetje, maar dat waren druppels, heel weinig, je moest bij wijze van spreken springen om zo'n druppel te kunnen vangen.

Maar die douch van gisteren, was meer dan welkom en nu...nu schijnt de zon al weer en blijven wij nog steeds in die heerlijke vakantiesfeer.

 

Vakantiegroetjes van Marian.

Gepost door m@ri@n in blogpraatjes