26-01-07

::op de loer::

op-de-loerDeze namiddag kwamen de mezen in groten getale van de graantjes pikken.

Gewoonlijk blijven ze daarna even weg, om dan tegen vier uur nog een avondmaaltijd te nuttigen.

Nu ligt mijn camera op de loer om dit vast te leggen.

Wat denk je…geen kat, maar ook geen vogel te zien. Precies alsof ze ‘t weten en denken, maar die gaat ons niet in de picture zetten, wij wensen anoniem te blijven.

Dat ze nu maar snel komen…seffens is het donker.

Gepost door m@ri@n in natuur

25-01-07

::kunstenaar::

kunstschilders

 

Het is een kunst,

om een kunstenaar te zijn op je eigen blog.

Gepost door m@ri@n in citaten

24-01-07

::Een wervelwind van noten::

heavenly hazel van D.E

 

kolkt in je kop.

 

DEHeavenly Hazel (recept van DE)

koffierecept  1 persoon.

 

 

 

-60 ml.koffie (1 klein kopje)

-20 ml.hazalnootsiroop (1,5 el)

-60 ml. hete, volle melk

-geklopte slagroom

-nougatine

Bereidingswijze:

Giet de hazelnootsiroop in een grote kop. Schenk de verse koffie er al roerend bij.Voeg vervolgens de hete melk toe.

Top het geheel af me een flinke lepel slagroom en bestrooi het met nougatine.

Duizelingwekkend lekker!

 

Gepost door m@ri@n in recepten

23-01-07

Kruimelvlaai

Benodigdheden:
 
 
Deeg voor een springvom (doorsnede 26 cm)
 
 
150  gr. bloem
 1 1/2 afgestreken theelepel
          Dr. Oetker Bakpoeder "Backin"
   65   gr. suiker
    1    zakje Dr. oetker vanille suiker
    1    mes puntje zout
    2    eetlepels water
 75 gr. boter of margarine
   1     afgesteken eetlepel bloem voor de deegrand.

 
 
Om te beleggen:
 
 
1 zakje Dr. Oetker Puddingpoeder
            Vanille creme
 50 gr. suiker
 1/2 liter melk

 
 
Om te bestrooien:
 
 
150gr. bloem
 125 gr. suiker
 1 zakje Dr. oetker Vanille suiker
 125 gr. boter of margarine

 
 
De bloem en het "Backin" worden gemengd en op een deegplank gezeefd. Men drukt in het
 midden een kuiltje; de suiker, de vanille suiker, het zout en het water worden hier in gedaan en
 met een deel van de bloem tot een dikke massa verwerkt.
 Daar bovenop legt men de in stukjes gesneden, koude boter of margarine, bestrooit deze met
 bloem, drukt dit alles tot een bal ineen en kneed van het midden uit alle ingrediënten tot een
 glad deeg.
 Mocht het deeg kleven, dan zet men het een poosje op een koele plaats. Ruim 2/3 deel van het
 deeg rolt men op de niet ingevette bodem van de springvorm uit.
 De rest van het deeg kneedt men onder toevoeging van de afgestreken eetlepel bloem en
 maakt dan een rol ter dikte van een vinger, welke als rand op de deegbodem wordt gelegd en
 zo aangedrukt, dat deze rand ca. 3 cm. hoog wordt.
 
 
Om te beleggen:worden het puddingpoeder en de suiker met 6 eetlepels van de melk tot een
 glad papje aangemaakt; de overige melk wordt aan de kook gebracht.
 Zodra deze kookt, neemt men ze van het vuur, roert er het papje doorheen en kookt dit nog
 enige male op.
 Om te voorkomen dat op de pudding een vel komt, roert men er tijdens het afkoelen af en toe
 door.
 De afgekoelde pudding schept men op het deeg en strijkt deze gelijkmatig uit
 
 
Om te bestrooien:
zeeft men de bloem in een kom, voegt de suiker, de vanille-suiker en de
 stukjes gesneden, koude boter of margarine toe en verwerkt alles met de handen of 2 vorken
 tot een kruimige massa.
 Deze wordt gelijkmatig over de pudding verdeeld.
 Het rooster met de springvorm onder in de oven schuiven.
 
 
Baktijd: Voorverwarmen 10 min.

 en ca. 30 min. bakken op 200-225 °C.
 
 
Eet smakelijk!

Gepost door m@ri@n in bakken

15-01-07

::Soepdag::

De week van de soep is voorbij......maar daar kijken wij niet naar,

hier is het dagelijks "dag van de soep"

Wortel- prei- kervel- ajuin- bloemkool- knolselder- tomatensoep....noem maar op.

groentesoepVandaag maakte ik een combinatie van bovengenoemde soepen.

 

GROENTESOEP

 

 

 

Het woord "soep" kan ook een andere betekenis hebben, namelijk:

Niet veel soeps.....niet veel waard;

Het is maar soep....er deugd niet veel van;

In de soep rijden....kapot rijden;

De soep wordt niet zo heet gegeten, als ze wordt opgediend....

een aangekondigde strenge of harde maatregel valt vaak mee als hij uitgevoerd wordt;

Iets in de soep laten lopen....iets in 't honderd laten lopen.

 

Maar wij eten de soep gewoon op

 

 

Gepost door m@ri@n in algemeen

25-12-06

4 kaarsjes branden

adventkrans-vierkaarsjes

kaars56Beste bezoekers en toevallige terechtkomers,

ik wens u bij deze een zalig en vreugdevol kerstfeest.

Gepost door m@ri@n in bloemstuk

17-12-06

drie kaarsjes

2-adventkrans-cremekleurige-kaarsenPSP gemaakt van bijgaande foto, advent krans gemaakt door Theresa vorig jaar.

Er branden ondertussen al drie kaarsjes op de adventkrans.

 

Een prettige zondag!

adventkrans-driekaarsjes

 

Gepost door m@ri@n in psp creaties