25-03-07

.::Knut::.

Gepost door m@ri@n in blogpraatjes

12-11-06

Piet een deugniet?

piet-3piet-2Ze konden het niet laten.... "de Pieten".

Deze namiddag speelde ze er op los.

Elke lantaarnpaal moest er aan geloven, terwijl de Sint zijn toespraak hield op de kiosk, waar hij door de burgemeester (die zich dit jaar speciaal in een samson burgemeesterkostuum had gestoken) welkom werd geheten in ons dorpje.

De Sint verwend zijn Pieten nog al, want er waren er die een jeep hadden en een motor, doch ze hielden zich niet aan de 30 km.per uur en raasde over het marktpleintje, mijn genomen foto hiervan was zo wazig door de snelheid die ze maakte, dat ik die hier onmogelijk kan plaatsen.

Gepost door m@ri@n in blogpraatjes

07-08-06

Vakantiegroet!

Nog één dagje verlof en de vakantie zit er weer op.

Afgelopen zaterdag was het Peer swingt en dacht ik er aan dat het al weer drie jaar geleden was dat ik begon te bloggen.

In het begin was ik heel fanatiek bezig, nu is het bloggen wel wat afgenomen, maar ik doe het nog steeds graag. In mijn vrije tijd doe ik ook graag leuke dingen maken achter de computer, dus wordt er al eens minder aandacht besteed aan de blog.

 

Ik heb weer veel foto’s genomen in de vakantie, de foto’s van zandsculpturen worden een deze dagen op de blog geplaatst, alsook ons bezoek aan de Japanse tuin in Hasselt.

Ik moet tussendoor wel nog de tijd vinden om dit te beschrijven en te plaatsen op de blog.

En welke kunsten ik gemaakt tijdens een fietstochtje, zoals op toegevoegde foto, ik kom het allemaal vertellen.

 

Tijd genoeg, maar er zijn zoveel leuke dingen om te doen, dat vrije tijd ook beperkt wordt.

Maar dat geeft niet, als we tijd van leven krijgen dan komt dat allemaal wel in de sjakos.

 

Bedankt lieve mensen voor jullie bezoek en tot een van deze dagen.

 

Groetjes van Marian.

Gepost door m@ri@n in blogpraatjes

29-07-06

Vakantie!

We hebben nu al 10 dagen vakantie in eigen land.
De zon die alle dagen schijnt, ook al is het te warm, geeft daarbij nog eens een extra vakantiesfeer.

Het is heerlijk, om 's morgens niet te weten wat we vandaag gaan doen.
De verrassingen die dan komen zijn des te leuker.
Zoals vorige week een overwachte tocht over het water in een bootje.
Onze vakantie was fantastisch ingezet en we zitten nog steeds in die heerlijke vakantiesfeer.

Afgelopen woensdag met de nacht van Peer, hadden we leuke mensen op bezoek, vandaar dat ik geen tijd had om een wielerverslag op de blog te plaatsen, deze dag was omgevlogen en bij het afscheid van ons bezoek, zong Sergio nog een slaapliedje;-)

Donderdagmiddag zijn we naar het zandsculpturenfestival in Lommel gaan kijken. Prachtig om te zien. Echt kunstwerk. Heb er foto's genomen, die ik in de volgende blog ga plaatsen, maar moet ze eerst nog verkleinen, want anders kunnen ze niet in de post.

En gisteren zijn we eens in het buitenland geweest, naar Nederland.
Daar was het even warm als hier. En toen we tegen de avond naar huis reden zaten we in een spontane carwash. Gemakkelijk toch....onze auto ging meteen proper de garage in;-)

Ze hadden in het midden van de week al eens regen voorspelt, maar het bleef hier droog. Donderdag regende het een beetje, maar dat waren druppels, heel weinig, je moest bij wijze van spreken springen om zo'n druppel te kunnen vangen.

Maar die douch van gisteren, was meer dan welkom en nu...nu schijnt de zon al weer en blijven wij nog steeds in die heerlijke vakantiesfeer.

 

Vakantiegroetjes van Marian.

Gepost door m@ri@n in blogpraatjes

17-06-06

Aardbeien

Ik heb ze net afgehaald...de aardbeien, gekregen met de bon, bij de krant  HBVL.

 

Afblijven hé

Gepost door m@ri@n in blogpraatjes

04-03-06

Blauwe zone

Om het eens te hebben over de blauwe zone.

 

Tot voor enkele jaren geleden hadden wij in onze straat geen parkeerprobleem.

Overal was plaats…mensen stonden niet lang geparkeerd met hun auto in het centrum, omdat het hier geen groot shoppingcentrum is en de mensen enkel voor het nodige komen winkelen.

 

Een paar jaar geleden maakte de gemeente een blauwe zone van het plein en de straat voor ons huis en ook nog enkele parkeerpleinen in het centrum.

Wij als bewoner hebben geen achterom.

Altijd hebben wij in onze straat de auto kunnen parkeren, we hebben nooit parkeerproblemen gehad.

Nu er een blauwe zone is, zwerft onze auto her en der door het centrum.

 

Onze situatie aan de burgemeester uitgelegd en gaan vragen of we een bewonerskaart krijgen.

De burgemeester zegt “nee”….want zegt hij… daar kan misbruik van worden gemaakt.

Hoe misbruik van gemaakt, met een kaart waar onze nummerplaat op zou staan, in andere gemeentes hebben de bewoners in een blauwe zone toch ook een kaart.

 

Hij kent onze situatie dat wij onze auto altijd aan de straat moeten parkeren en niet achterom kunnen. Als wij achterom konden gaan, dan stond onze auto direct achter.

We vroegen hem waar wordt een blauwe zone dan voor gecreëerd, we dachten zo dat dit voor de bewoners te doen was.

Als het door de dag te druk is in het centrum, dat de bewoner toch zo dicht mogelijk bij zijn huis een plaatsje vind.

 

Hij gaf als antwoord dat dit door de meerderheid van de handelaars was aangevraagd en wees ons een parkeerterrein aan, waar wij vrij konden parkeren.

 

Dus als wij boodschappen hebben gedaan en twee uur parkeren is verstreken, moeten wij eerst een halve rondweg omheen het centrum gaan, voordat wij die vrije parkeerplaats hebben bereikt, omdat een paar jaar geleden ook een eenrichtingsverkeer is ingesteld rond het centrum.

Om dan ook nog eens een 300 meter terug naar huis te lopen.

 

Blauwe zone om je blauw te ergeren!

Gepost door m@ri@n in blogpraatjes

03-03-06

Wat hield mij deze morgen van het werk.

Dat kan ook wel eens de computer zijnKnipoog, maar vandaag was dit een pas getrouwd koppeltje.
 
Ze kwamen een fotoreportage maken…waarschijnlijk als herinnering voor later om aan hun toekomstige kinderen en kleinkinderen te laten zien.
 
Ik keek toevallig door het raam en zag een groen keverke (volkswagen) aan komen rijden. Omdat ik die dingen niet zoveel rond zie rijden hier in de omgeving, dacht ik… eens effe opletten waar dat naar toe gaat. Ze parkeerden vlakbij de kiosk en er stapte een glunderend bruidspaar uit. Hij in een sjiek maatpak en zij in een schitterend roomkleurige bruidsjurk.Een stukje verder…stapte een fotograaf uit een auto met een super digitaal fototoestel. Eerst gingen ze naar die kiosk…waar het koppel…van de fotograaf allerlei toeren moest uithalen, om hen zo goed mogelijk in beeld te kunnen krijgen. Ze hebben zelfs op de kiosk de weense wals gedanst. Toen moest het keverke eraan geloven en terwijl het bruidje frivool van de kiosk naar het keverke toe stapte…gleed de sleep van het kleed door de sneeuw.Bruidje moest achter op de koffer van de kever gaan liggen en hij moest zijn hals wagen om haar in een moeilijke houding een kus te geven. Het was balanceren van zou hij vallen of de kever in deuken, omdat het in mijn ogen maar halsbrekende toeren waren. Alléé die foto was dan uiteindelijk gemaakt…nu bij de deur van de bestuurder.Deur werd open gezwaaid en ik dacht…. seffens de deur uit het scharnier, want bruidje moest tegen de deur hangen en hij moest haar nog eens kussen ook. Dus met volle gewicht tegen die deur.Even later keken ze allebei onze richting uit en hij begon te zwaaien, ik dacht is dat naar mij.Maar blijkbaar moest hij omhoog kijken en met zijn arm onze richting wijzen van de fotograaf, terwijl zijn bruid hem verliefd aan keek.  Van al dat wijzen moe, ging hij achter het stuur zitten…met zijn benen uit de auto.Bruidje moest op zijn schoot zitten. Zo zijn er ook nog een paar portretjes gemaakt. Hij bleef in de auto zitten, toen het bruidje naar de passagierzijde van de kever liep, ze nam een dikke winter jas en trok die aan.Hij stapte nog eens uit en kwam in een paar passen naar haar toe en hield galant de portier voor haar open, terwijl ze de auto in stapte. Hij ging weer terug achter het stuur en ze reden samen in het kevertje weg, achtervolgd door de fotograaf (paparazzi;-) 

Eigenlijk zou ik hier vanavond nog een straf verhaal komen vertellen over parkeren voor onze deur, maar dat zal voor morgen zijn, want ik ben nog bezig omdat op papier te zetten.

Gepost door m@ri@n in blogpraatjes

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende