18-08-09

Blokhutje met een verhaal.

blokhutje

Op een van mijn fotowandelingen in 2008, maakte ik een foto van dit blokhutje.
Ik vermeld het jaartal erbij, omdat het ondertussen ook afgebroken kan zijn.
Bij het maken van de foto, dacht ik er het volgende bij:

Hoe enthousiast moeten op dat moment de bouwheren geweest zijn, toen ze dit blokhutje in elkaar timmerden. Misschien was het van een vissersclub, omdat het hutje bij een visvijver ligt.
Rondom de vijver ligt er alles nog keurig netjes bij, ook het gras is gemaaid, maar dit hutje heeft zo te zien zijn tijd gehad.

En toch hoe fier moeten ze geweest zijn toen het af was. Het werd blauw geverfd, de raamkozijnen mooi wit, zelfs een rood wit geblokt gordijntje werd er gehangen en links en rechts een leuke rode klomp om het helemaal klomp-pleet te maken.

Ook het hoefijzer in het midden boven de deur, dat blijkbaar verkeerd is opgehangen, want door het hoefijzer op deze manier te hangen is al het geluk er uitgevallenKnipogen
Gewoonlijk wordt een hoefijzer andersom gehangen, dan valt het geluk erin en houd je het geluk vast.
Hebben ze hierdoor minder geluk gehad met een viske te vangen, voor mij een vraag, voor de vissers een weet.

Links van het hutje zien we ook nog een klimplant die het blokhutje voor een gedeelte heeft overwoekerd, maar heeft zo te zien ook de pijp aan Maarten gegeven. Enkel het mos groeit weelderig op het dakje.
En aan het gras voor de deur is te zien dat er niemand nog het hutje betrad. Het hutje ligt er verlaten bij.

De club groeide waarschijnlijk uit en werd het hutje te klein, want aan de overkant van het water zie ik een groter clubhuis.

Gepost door m@ri@n in 1-Marian's fotogalerij

De commentaren zijn gesloten.