15-08-06

Bladapplicatie op ballen

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

 

·        Isomoballen of oude oasisballen liefst verschillende maten

·        Viburnumbladeren (we gebruiken de grijze kant)

·        Etalage spelden

·        Groene sierdraad (dunne)

·        Parelspelden

·        Oude nylonkous

 

 

Werkwijze:

 

1.      Snij de steeltjes gelijk af met de rand van het blad. Leg een blad met de grijze kant op de isomobal en steek vast met de etalagespelden. Het volgende blad dwars over het eerste blad leggen en éénmaal met de punt van het blad en de volgende keer met het bladaanzet. Steek de bladeren steeds vast met de etalage spelden. Er mag van de bal niets meer te zien zijn.

2.      Je zal zien dat de bladeren nog welvig zijn maar dit is niet erg, dit komt later wel goed. Mocht dit te moeilijk zijn, snij dan de blaadjes in stukje en leg deze op de bal en steek vast met spelden

3.      Maak de sierdraad vast om de bal en rol steeds in verschillende richtingen zodat de opwellende bladrandjes eronder blijven. Tussendoor draai je de draad eens rond de etalagespelden.

4.      Steek nu de bal in een oude nylonkous en laat die een ganse nacht erinzitten, je zal zien dat de blaadjes ’s morgens mooi plat aanliggen.

5.      Versier de ballen met de parelspelden.

 

Indien je verschillende maten van ballen neemt heb je een mooi stilleven. Je kan ze gewoon op tafel leggen, op een schaal of op een spiegel, op een groot klimopblad, de keuze is aan U.

 

Het is nu aan U om aan de slag te gaan, veel succes.

 

TIP:

 

Indien je een bladapplicatie maakt steek deze dan altijd in een nylonkous om de blaadjes mooi te laten aanliggen. Of wikkel het werk in een vochtig rekverband en laat dit ook een ganse nacht liggen.

Heb je een vlak werk leg er dan een folie op een een zware steen.

 

Theresa,

Gepost door m@ri@n in creatief met Theresa

De commentaren zijn gesloten.