13-05-06

PAARDEBLOEM siroop

Deze siroop is bloedzuiverend, verlicht jicht en reuma en gaat voorjaarsmoeheid tegen, helpt bij nier- en galstenen.In de 16de eeuw noemde men de Paardebloem “Kruid voor de darmen”. Voor de raadgevingen van het plukken zie Paardebloem gelei. 

Ingrediënten: q       400 Paardebloemhoofdjes
q            2 Sinaasappels
q            2 Citroenen
q            1,5  liter water
q       500 gr suiker voor 1 liter vocht. 
q     NeteldoekBereiding:1.     Doe de bloempjes in een kookpot en voeg het water en het sap van de sinaasappels en citroenen toe en laat het geheel zachtjes koken zo’n 30’.

2.     Filter het geheel in de neteldoek, pers goed uit.

3.     Kook nu 1 liter vocht samen met 500 gr witte suiker tot de suiker opgelost is en even goed heeft doorgekookt.

4.     Vul de siroop kokend heet in glazen flesjes met schroefdeksel of in kleine confituur bokaaltjes en sluit dadelijk af.

 TIPS:
q        Het is misschien beter om in kleine confituurbokaaltjes te vullen dan heb je altijd verse siroop, na gebruik in de koelkast zetten.

q        Deze siroop is een lekkernij voor kinderen met een beetje bronwater, soort limonade.

q      Een paar lepeltjes in wat witte wijn is een heerlijk aperitief.

q       Op een lekker vanille ijsje als sausje. 

Gezonde lekkernij uit een potje en als je het zelf gemaakt hebt smaakt het eens zo lekker.
Aan de slag. 
Theresa,

Gepost door m@ri@n in confituur

De commentaren zijn gesloten.