15-03-06

Waterlelie

 
De winter is een tijd van naar binnen gaan, tot de wezenlijke kern komen, vastgeroeste patronen herkennen en in stilte inzicht verwerven.
Zoals de waterlelie die op de bodem van de vijver wacht in alle rust en vol vertrouwen op het moment van de transformatie.
 
 
 
De lente is een tijd van verandering, sluimerende ideeën worden wakker en groeien uit tot daadkracht, geloven in je eigen innerlijke kracht maakt vrij en zet groei op gang.
Zoals de waterlelie die met de eerste lentezonnestralen ontwaakt en de donkere nacht van haar modderbed ontstijgt en langzaam haar weg zoekt naar het gladde wateroppervlak.
 
 
De zomer is een tijd van vervulling, van dromen die werkelijkheid worden, van energie die ongehinderd stroomt en onbevangen genieten.
Zoals de waterlelie die gekoesterd door de warme zonnestralen haar prachtige bloemblaadjes ontvouwt en gretig de levensenergie in zich opneemt.
 
 
 
 
De herfst is een tijd van wijsheid en inzicht in het grote geheel. Je kunt nu loslaten en je laten drijven op de golven van het leven.
Zoals de waterlelie die langzaam wegzinkt naar de diepte, wetende dat iedere periode van stilstaan gevolgd wordt door een tijd vol nieuwe energie en levenskracht.
 
 

Gepost door m@ri@n in algemeen

De commentaren zijn gesloten.