11-02-06

Perziktaart met amandelschilfers.

Deze taart smaakt niet alleen verrukkelijk, hij ziet er ook heel decoratief uit.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

 

ü      250 gr boter of margarine

ü      200 gr suiker

ü      snuifje zout

ü      6 eieren

ü      eventueel een beetje melk

ü      een scheutje Rum

ü      400 gr zelfrijzend bakmeel

ü         50 gr geschaafde amandelen

ü      2 blikken perziken op siroop, of
2 kg verse perziken

 

 

Bereidingswijze:

 

1.      Roer de boter romig met de suiker.

2.      Klop één voor één de gehele eieren erdoor.

3.      Zeef de bloem en meng dit eveneens door de massa, dien het snuifje zout toe, blijf roeren tot je een glad deeg bekomt. Voeg eventueel een beetje melk toe indien het deeg erg dik en vast is.

4.      Meng het scheutje Rum erdoor.

5.      Schenk het beslag op een ingevette en met paneermeel bestrooide bakplaat.

6.      Strooi de geschaafde amandelen over het deeg.

7.      Laat de perziken goed uitlekken (of schil en ontpit de verse perziken) en leg ze met de bolle kant naar boven in het beslag.

8.      Bak de plaatkoek in 40 min. goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven op 200° C voorzichtig dat het vuur niet te hoog staat. Iedereen kent zijn oven wel.

 

Zet de koffie maar klaar ik kom wel even langs.

 

Theresa,

Gepost door m@ri@n in bakken

De commentaren zijn gesloten.